ماساژ درمانی یکی از روشهای قدیمی و مکمل در درمان بسیاری از بیماریهای و مشکلات به وجود آمده در سلامتی بدن است. ماساژتراپی عبارت است از دستکاری لایههای سطحی و عمقی و حرکات منظم و اصولی بر روی پوست، رگها و مفاصل به منظور تسکین درد، افزایش عملکرد سیستمهای بدن و ایجاد آرامش و آسایش انجام میشود.
در این مقاله قصد داریم بعد از بیان مقدمهای از ماساژ و انواع آن به طور مختصر مزایا و تاثیرات ماساژتراپی را بیان کنیم.
بررسی درمان با ماساژ و فواید آن
ماساژ درمانی
ماساژ درمانی در کنار فواید بسیاری که دارد به عنوان مکمل درمان اصلی باید در نظر گرفته شود و هیچوقت نباید آن را جایگزین درمان به اصطلاح پزشکی و دارویی کرد، اما به عنوان کمک کننده به روند درمان یک مکمل معجزه آسا میباشد. ماساژ برای تسکین دردهایی از قبیل درد در مفاصل، عضلات و اعصاب پایین کمر، گردن و سردرد کاربرد دارد. ماساژ به دلیل مکانیزمی که دارد در تسکین دردها و بهبود خواب عمیق شبانه بسیار موثر است. از این رو میتوان آن را به عنوان مسکن دائمی در التیام دردهای کلافه کننده استفاده کرد.
ماساژ برای تسکین عارضههایی چون: اضطراب و استرس، سدرد، آسیب دیدگی بافت نرم، کشیدگی عضلات و ماهیچهها، صدمههای ورزشی کمک شایانی میکند. پس مشاهده میکنید که ماساژ علاوه بر تاثیر در نقاط فیزیکی بدن در برطرف کردن مشکلات روحی و روانی نیز موثر است.
انواع ماساژ
ماساژ انواع مختلفی دارد که هر کدام از آنها کابردها و ویژگیهای خاص خود را دارند. ماساژ به طور کلی به دو نوع ماساژ سنتی و ماساژ مدرن تقسیمبندی میشود. ماساژهای سنتی، به ماساژهایی گفته میشود توسط یک فرد در مراکز خدمات ماساژتراپی انجام میشود. ماساژ مدرن نیز همان ماساژی است که توسط صندلی ماساژور و صندلیهای ماساژ انجام میشود.
ماساژهای سنتی عبارتاند از:
- ماساژهای ملایم مانند ماساژ کالیفرنیایی، تایلندی و وِتسو
- ماساژ استخوانی
- ماساژهای شدید مانند ماساژ آما
- ماساژ نقاط حساس مانند شیاتسو ژاپنی
- ماساژهای ورزشی مانند ماساژ سوئدی
- ماساژ سنگی
- ماساژ سر مانند ماساژ پفریمر
- و سایر ماساژها نظیر کشش لنفاوی، جین شین دو، تراگر
اگر توجه کرده باشید ماساژها انواع بسیار متعددی دارند و مساژ به معنی مشت و مالی نیست که در گرمابههای ایران در حال انجام هستند. البته ناگفته نماند ماساژ شبه مشت و مال، یکی از انوان ماساژ شدید است که ماساژ عمیق نام دارد.
همانطور که اشاره شد ماساژتراپی علاوه برا خواص درمانی، باعث تقویت روح و روان و ایجاد راحتی و آرامش میشود. ماساژ بدن علاوه بر تسکین درد، اضطراب را کاهش داده و کیفیت زندگی را بهبود میدهد.
مزایا و تاثیرات ماساژ برای بدن و برای سیستمهای مختلف بدن بسیار زیاد است. در ادامه فواید ماساژ را میتوانید بخوانید:
ماساژ کمک بسیار زیادی در درمان و مدیریت عارضههایی مانند نقرس، رماتیسم مفاصل، آرتروز، تحلیل و فساد عضلانی (دیستروفی)، بیماری رینود، دیابت، فشار خون شدید و نارسایی احتقانی قلب و کاهش خطر بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، خود ایمنی و دیابت دارد.
ماساژ همچنین در کاهش درد و افزایش عملکرد در بیماریهای اختلالات حسی و حرکتی در انگشتان، سیاتیک، سردردهای عصبی، واخوردگی گردن، کج شدگى تیره کمر از پهلو (اسکولیوز)، کجی گردن، پارگیهای ماهیچه و تاندون، سندروم توراسیک اوت لت، واریس سیاهرگها، درد کمر و مشکلات دیگر مرتبط با بارداری، سندرم درد میوفاسیال، جراحت یا پوسیدگی عضلات، آسیبدیدگی ماهیچه بسیار موثر است.
از جمله دیگر فواید ماساژ درمانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- جریان خون را افزایش میدهد
- سیستم دفاعی بدن را بهبود میبخشد
- عملکرد سیستم عصبی را ارتقا میدهد
- فشارخون را کاهش میدهد
- باعث تسکین درد و سفتی ماهیچه میشود
- موجب بالا رفتن روحیه و عملکرد مغز و بازده کاری میشود
- اثر مثبت بر روی بیماریهایی از قبیل فیبرومیالژیا، التهاب مفصل، دیابت و دردهای میگرنی سر دارد
- عملکردهای پوست یا اندام داخلی بدن را تشدید میکند
- با تسکین سیستم عصبی به آرامسازی تنش، گرفتگی و فشار عضلانی مربوط به علائم بیماری و همچنین سردردها کمک میکند
- انجام ماساژ پا بهصورت منظم، باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و حفظ سلامت میشود
- استفاده از روشهای ماساژ مالشی باعث ایجاد کندی در جریان خون یا کم کردن سرعت گردش خون کسی میشود که مسافتی طولانی را دویده است.
- اثرات ماساژ درمانی در کودکان هم خوب است. جالب است بدانید نوزادان نارسی که ماساژ دریافت میکنند به نسبت کسانی که ماساژ داده نشدند بیشتر وزن اضافه کرده و زودتر از بیمارستان مرخص میشوند.
ممنون که با بررسی فواید و تاثیرات درمان با ماساژ، با ما همراه بودید…
Source:https://goo.gl/g1QfX6